Какво да хапваме, за да имаме повече енергия

4 храни за добра тренировка

Независимо дали тренирате редовно и активно или сега тепърва започвате – винаги ще има случаи, в които просто няма да имате сила за истинска, добра тренировка.

 

Ако сте редовен във фитнеса: липсата на "батерии" може да се дължи на почивка, която сте направили скоро и заради, която сте загубили обичайното си темпо. Ако обаче това е първото или второто ви посещение в залата... то е ясно. Все още нямате тренинг и не сте свикнали с напрежението над тялото.

 

И в двата случая има какво да се направи. Много пъти тренировката може да бъде неуспешна, ако не сте хапнали правилно преди нея. Храната е като гориво за тялото и ако не "заредите" подобаващо преди да се запътите към фитнеса, може да се разочаровате от собственото си представяне.

 

След кратко проучване по въпроса можем да ви предложим 4 храни, които да направят тренировката ви ефективна:

 

Ябълки: хапването на 1 ябълка преди тренировка е чудесен начин да повишите издръжливостта си. Ябълките са добър източник на кверцетин – силен антиоксидант. Проучване сочи, че приемането на кверцетин помага да въртим колело два пъти по-дълго време. Той помага на тялото да издържи като прави кислорода по-достъпен за дробовете. Гроздето също е плод богат на кверцетин.

 

Мляко: не ви трябват енергийни напитки или "спортни" напитки, за да заредите след тренировка. Достатъчно е да си пийнете малко нормално или шоколадово мляко – и двете съдържат микс от въглехидрати и протеини.

 

Кисело мляко: постоянните тренировки буквално крадат от имунната ви система. Това прави активните спортисти податливи към инфекции на горните дихателни пътища. Ново проучване сочи, че пробиотиците в киселото мляко засилват имунитета на организма. Освен това, киселото мляко съдържа микс от въглехидрати и протеини, което го прави идеално за след тренировка.

 

Мед: скорошни проучвания твърдят, че въглехидратните смеси (храни, които съдържат фруктоза и глюкоза) може да бъдат страхотен помощник в усвояването на глюкозата и повишаване на издръжливостта. Замислете се за мед: както захарта, така и медът има натурално съдържание на фруктоза и глюкоза, но за разлика от нея в него се съдържат и мощни антиоксиданти и витамини.

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay