Стевията позволена ли е при кето диетата?

Стевията позволена ли е при кето диетата?

Ако обмисляте да започнете кето диетата, вероятно сте наясно с основните неща: това е диета с високо съдържание на мазнини, умерено количество протеини, супер ниско въглехидратна, която поставя тялото ви в кетоза на изгаряне на мазнини. Тъй като броят на въглехидратите трябва да е нисък, обикновено по-малък от 50 грама на ден, това означава, че захарта е почти изцяло забранена.

Въпреки това може да се наслаждавате на някои изкуствени подсладители, но умерено. Това включва монков плод, захарни алкохоли и да, стевия. Въпреки че стевията няма калории или захар, все още не е одобренa от Агенция за контрол на храните; по-скоро тя се класифицира като "общопризнат като безопасен" или GRAS. Веществата, категоризирани като GRAS се считат за безопасни чрез научен преглед или експертен консенсус, но са освободени от стриктните изисквания, които биха ги направили одобрени от Агенцията. Друг проблем при консумирането на стевия е, че тъй като е 200 пъти по-сладка от захарта, може да ви накара да искате повече сладки храни и прости въглехидрати.

Така че, да, можете да консумирате стевия, докато сте на кето диета. Просто трябва да я консумирате умерено. Като цяло, кето диетата трябва да бъде богата на цели, минимално преработени храни като листни зеленчуци, непреработено месо, ядки, здравословни мазнини и пълномаслени млечни продукти. Ако имате нужда от малко сладост, като например в кафето или някакъв малък сладкиш, можете да използвате стевия. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay