Добре е да се насладим на пресните зеленчуци, докато още можем. Доматената супа е лятна, но защо да не оползотворим последните домати за сезона? Доматената супа с консервирани домати просто не е същата. Тази супа изисква малко съставки, но има невероятен вкус.
Ето я рецептата:
Необходими продукти:
1 кг домати
4 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер
8 скилидки чесън, обелени и оставени цели
2 малки глави лук
2 чаши пресен босилек
4-5 чаши зеленчуков бульон
крутони (по избор)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете доматите и ги поставете върху хартия за печене. Поръсете с малко зехтин, сол и черен пипер.
В друга тава, отново върху хартия за печене наредете лука и чесъна и поръсете със зехтин, сол и черен пипер.
Печете доматите около 40-45 минути, а лука 30-35, докато стане златист.
Отстранете обелките на доматите.
Изсипете лука и доматите в голям съд. Добавете бульона и босилека. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Оставете да заври, след това намалете температурата и оставете да къкри около 20 минути. По избор може да добавите още една чаша бульон.
След това пасирайте.
Супата се сервира топла, по желание с крутони.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |