Ако искате да приготвите изцяло зеленчукова супа, заменете бекона с 2 с. л. зехтин.
Необходими продукти:
4 филийки бекон
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 средно големи моркова, обелени и нарязани
2 стръка целина, нарязана
сол
черен пипер
2 скилидки чесън
2 с. л. брашно
2 клончета мащерка
1 глава карфиол
1 литър бульон
1 ч. мляко
Начин на приготвяне:
Вземете една тенджера, сложете бекона и го запържете докато стане хрупкав. Извадете го върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.
Оставете около 2 с. л. мазнина в тенджерата. Добавете лука, морковите и целината. Подправете със сол и черен пипер и гответе 5 минути. Добавете чесъна и оставете за 1 минута. Добавете и брашното и гответе 2 минути. След това добавете мащерката и карфиола.
Изсипете бульона и млякото и оставете да заври. Намалете топлината на котлона и оставете да ври около 15 минути.
Гарнирайте с бекона и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |