4 съвета за справяне с цикъла по време на ваканция

4 съвета за справяне с цикъла по време на ваканция

Цикъл по време на почивката - колкото и прецизно да планираме датите за нашата ваканция, понякога тялото ни ни изненадва, когато най-малко очакваме. Добре знаем колко предизвикателен може да е месечният цикъл. Освен обичайното кървене, тй може да ни докара спазми, изпотяване, безсънни нощи и променящи се непрестанно емоции. Но това не означава, че трябва да развали летните ви планове.

За да ви помогнем да облекчите всеки нежелан ПМС и да ви помогнем да се почувствате добре по време на цикъла си, имаме няколко съвета и хакове за вас.

Регулирайте телесната си температура

Факт е, че се потим доста по време на цикъла си. Поради колебания в нивата на прогестерон и естроген по време на вашия цикъл, имаме по-висока телесна температура (до 37,5 °C). Всеки път, когато усетите гореща вълна, опитайте да попиете горната част на тялото си (лице, шия и гърди) с охладена кърпа. Или още по-добре, потопете краката си във вана със студена вода, тъй като краката ви съдържат голямо количество кръвоносни съдове, които ще се отворят, за да позволят по-добро кръвообращение и да помогнат за регулиране на телесната ви температура. Освен това не забравяйте да се хидратирате като пиете достатъчно вода.

Опитайте йога

Ако сте подложени на агресивни крампи, леките движения могат да помогнат за облекчаване на болката. Това може би е последното нещо, което искате да правите в този момент от месеца, но проучванията потвърждават, че йогата може да помогне за облекчаване на болезнени спазми. Вашата матка се свива и притиска близките кръвоносни съдове по време на цикъла, което може да доведе до временно прекъсване на кислорода в долната част на корема. Обикновените йога разтягания увеличават притока на кислород и кръв към тези области, което може да облекчи спазмите. Плюс това, те доставят онези ендорфини за добро настроение, от които всички се нуждаем.

Използвайте менструална чашка

Ако сте на почивка, последното нещо, за което трябва да се тревожите са превръзки, тампони и други досадни менстуални продукти. Перфектен избор за морето (а и не само) са менструалните чашки. Те могат да поберат приблизително два пъти повече кръв в сравнение с обикновения тампон, като същевременно ви спестяват място в багажа. Освен това те са за многократна употреба, което ги прави по-устойчиви и бюджетни в дългосрочен план.

Хранете се здравословно

Знаете ли, че някои храни могат да помогнат за намаляване на симптомите на ПМС? Едни от тях са бананите. Те са богати на витамин В6 и калий, които помагат за намаляване на признаците на задържане на вода (подуване) и мускулни крампи. Друго чудесно естествено болкоуспокояващо средство за спазми е цейлонската канела, която има спазмолитични, против съсирване и противовъзпалителни свойства, които са ключовите свойства, от които се нуждаете по време на менструалния си цикъл.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay