Колко време трябва да изчакате преди да имате второ бебе?

Вижте колко е добре да изчакате

Колко време трябва да изчакате преди да имате второ бебе?

Повечето родители искат да имат второ дете възможно най-скоро след първото, защото ако децата са на сходна възраст, отглеждането ще бъде по-лесно. 

Според ново проучване, проведено от Център за контрол и превенция на заболяванията, близо една трета от жените раждат децата си прекалено скоро едно след друго. Лекарите препоръчват майките да изчакват най-малко 18 месеца, преди да заченат отново. Което означава, че децата трябва да имат разлика най-малко 2,25 години. 

Защо е нужно да мине толкова време? Не само че е важно жените да дадат време на тялото си да се възстанови след раждането, а и изследователите да установили, че жените, които забременяват в рамките на първата година и половина след раждането, е много по-вероятно да родят второто дете преждевременно. Освен това има по-голям риск от вродени малформации и поведенчески проблеми в детството. 

Темата за разстоянието между ражданията е много дискутирана и има различни мнения. Повечето родители искат децата им да имат малка разлика, за да растат заедно, а и отглеждането на две деца на почти еднаква възраст е доста лесно. 

Вие как мислите? Съгласни ли сте със съветите на експерите и колко дълго смятате да чакате преди да забременеете отново? 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 17.03.2017|13:36
Вие луди ли сте??? Отглеждането на 2 малки деца в днешно време - без баби и ясли, с малка разлика е безумно трудно!!! Повечето хора, които познавам, или имат едно дете, или ги правят с голяма разлика, защото именно е по-лесно..
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay