От наскоро проведената анкета ни стана ясно, че вие, читателите на Jenite, боготворите италианската кухня. Нямаше как да не уважим вашето пристрастие, затова сме ви приготвили страхотни рецепти на традиционни кулинарни изкушения от Ботуша.
Те взаимно се допълват, така че ще имате възможност да навлезете в дебрите на гурме традициите, с различно от пица, лазаня и спагети ястие. За целта ще ви помогнем да си приготвите...
Руло с пълнеж от песто
Необходими продукти
За тестото
4 белтъка
1/2 равна ч.л. сол
4 жълтъка
75 гр заквасена сметана
2 с.л. наситнен магданоз
100 гр брашно
1 равна ч.л. бакпулвер Dr. Oetker
За пълнежа
3 скилидки чесън
2 връзки магданоз
100 гр кедрови ядки
75 гр заквасена сметана
200 гр сирене крема
2 с.л. прясно мляко
1 равна ч.л. сол
60 гр настърган пармезан
Начин на приготвяне
Тесто
Добавете солта към белтъците и ги разбийте на твърд сняг. Разбъркайте жълтъците, сметаната и магданоза. Прибавете към тях малко от белтъците, малко брашно и малко бакпулвер. Редувайте добавянето на изброените продукти, докато не се озоват всички, до последния грам, в купата.
Сложете хартия за печене в правоъгълна тава. Наредете в нея няколко измити и подсушени стръка магданоз. Излейте тестото и го загладете.
Сложете съда върху поставената в средата решетка на предварително загрята фурна - горен и долен нагревател (200°C) или горещ въздух (180°C). Печете 8 минути и извадете тавата от фурната.
Пълнеж
Почистете чесъна и измийте магданоза. Пасирайте всички продукти за пълнежа, с изключение на пармезана - него добавете накрая. Отлепете хартията за печене от блата, поставете го с магданозената страна надолу и разстелете пълнежа. Завийте рулото по дългата страна и го оставете за 1 час в хладилник.
Сервирайте в приятна компания, с чаша класно вино и италианско музикално оформление. Ако рулото ви харесва, но бихте желали да улесните приготвянето му за следващия път, ви предлагаме да си консервирате необходимия за него сос.
Домашен сос Песто
(за 1 буркан от 370 ml)
Необходими продукти
100 гр ситно нарязани листенца босилек
4 начукани скилидки чесън
3 с.л. кедрови ядки
500 гр настъргано сирене Пармезан
1 ч.л. Консервант Dr. Oetker
1 с.л. гореща вода
200 мл зехтин
2 ч.л. едра морска сол
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
Смачкайте на пюре босилека, чесъна, кедровите ядки и пармезана с помощта на пасатор. Разтворете консерванта във водата и го прибавете към сместа. Добавете зехтина и морската сол и разбъркайте добре.
Напълнете соса в бурканчето и сипете отгоре супената лъжица зехтин. Затворете плътно и съхранявайте на хладно и тъмно място.
Съвет: Използвайте сос Песто като добавка към спагети и италианска паста, както и към гореспоменатото руло.
Италианската кухня очарова с това апетитно зелено предложение. То притежава завладяващ аромат и вкус, който е способен да пренесе всеки любител на кулинарните изживявания на Апенинския полуостров.
Ако пък искате да се засладите подобаващо, направете си традиционния италиански десерт Крем "Тирамису". Това ще ви отнеме точно 3 минути, и то без да се налага да го варите.
29 | 0 |