През уикендите обикновено се събуждаме късно, умираме от глад още със ставането и не знаем какво да хапнем - хем да е закуска, хем да е много засищаща и питателна, за да можем да издържим до късния обяд. Предлагаме ви една многа симпатично и лесна за изпълнение съботна закуска, която веднага ще ви стане любима!
Необходими продукти:
(за четири сандвича или осем триъгълни филийки)
8 филии пълнозърнест хляб
4 с.л фъстъчено масло
4 с.л конфитюр от горски ягоди
стрък пресен розмарин или мента
масло за овкусяване
Начин на приготвяне:
Намажете филийките с фъстъченото масло, а след това сложете конфитюра. Комбинирайте осемте филийки на четири двойки по две и ги нарежете на триъгълничета, а след това намажете всяка от тях и от двете страни с малко масло. Така готови ги сложете за 30 секунди в горещ тостер, за да се запекат. Гарнирайте с пресният розмарин или мента за свеж вкус. Ако си падате по по-нетрадиционния вкус, можете да добавите във фъстъченото масло малко чили. Ще се изненадате!
0 | 1 |