16 ноември- Ден без загинали пешеходци

От началото на тази година до сега у нас са загинали 32 деца – повече отколкото през цялата 2015 г., а други 1015 са ранени. Една класна стая е останала завинаги празна

16 ноември- Ден без загинали пешеходци

Ето защо 16 ноември е обявен за Ден без загинали пешеходци. По този повод от 13 часа пред централния вход на НДК Българският Червен кръст, в партньорство с Пътна полиция, Държавната обществено-консултативна комисия по проблемите на безапасността на движението по пътищата, СБА, Съвета за безопасност на движението на децата в София към Столична община, Българската браншова асоциация "Пътна безопасност”, фирма Бенетон, Автомобилен клуб "Север" и с подкрепата на Националния дворец на децата организира инициатива под надслов "Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!”. Събитието е в рамките на втория етап на традиционната Акция "Зима" "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”.

Участие в инициативата ще вземат музикална група от Националния дворец на децата, а ученици от 139 ОУ "Захарий Круша", облечени в цветни дрехи, заедно със служители на пътната полиция, ще демонстрират безопасно пресичане на бул. "Витоша”. За присъстващите организаторите са подготвили занимателна викторина с награди. Доброволци на БЧК ще раздават информационни материали.

Целта на инициативата е да фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около училищата и детските заведения, да посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура у подрастващите.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay