18 кулинарни хитринки за по-вкусни ястия

Какви хитринки да приложите, за да станете истински кулинарен спец

18 кулинарни хитринки за по-вкусни ястия

Някои жени изобщо не обичат да готвят, но други наистина са влюбени в изкуството на кулинарията. За съжаление обаче понякога, колкото и да се стараят, все нещо някъде не се получава така, както искат. Но не се притеснявайте, дори на най-добрите професионалисти в сферата на готвенето нерядко се случва да не успяват.

За да се справяте по-добре обаче сме ви приготвили някои хитринки, с които да станете истински спец в тази област. Дори ако сте сред дамите, които не обичат да се навъртат около печката, тези съвети наистина ще ви помогнат ако някога решите да се отдадете на занимания в кухнята, свързани с готвене, разбира се. Ето и полезните ни съвети, които са доста хитро измислени, за да ви улеснят.

1. За да станат по-пухкави бърканите яйца, добавете студена вода. Да, точно така. На една чаша яйца, добавяйте по 2 с.л. вода. Това ще направи яйцата ви много по-обемни и вкусни.

2. Когато месите тесто може да добавите коняк вместо мая. Така то ще стане по-ароматно и много по-вкусно, ако го използвате за сладкиши.

3. Може да разбиете белтъка на сняг много бързо, ако предварително сте охладили яйцата. Добавете няколко капки лимонена киселина и ще стане още по-бързо. 

4. За да се запържи или запече месото и да се получи златна хрупкава коричка го намажете с мед.

5. Лукът ще изгуби леко горчивия си вкус и ще бъде много по-вкусен ако го нарежете, сложите в гевгир и залеете с вряла вода.

6. Черният дроб ще бъде много по-мек ако го поръсите със захар преди да започнете да го пържите.

7. За да не се спукат яйцата, когато ги варите, ги сложете в студена вода, преди да започнете.

8. За да не загори млякото, когато го варите, изплакнете тенджерата със студена вода и го варете на умерен огън.


18 кулинарни хитринки за по-вкусни ястия

9. Почистете и измийте зеленчуците, точно преди да ги добавите в супата.

10. За да получите вкусни моркови, ги гответе 5-10 минути. Морковите, както и другите зеленчуци, се готвят на умерена топлина и се осоляват в края на готвенето.

11. Преди да започнете да готвите ориза, го накиснете за 30 минути в студена вода. По този начин няма да стане лепкав накрая.

12. За да не се овлажнява солта в солницата, добавете няколко зрънца ориз.

13. За да не бъде оризът прекалено мек, можете да го запържите леко, докато набъбне.

14. За да не изкипи млякото при варене, добавете бучка захар и разбърквайте на всеки 3-4 минути.

15. Ако искате оризът да стане прозрачен, го сложете във вряща вода за 5 минути.

16. За да не се слепват зрънцата ориз, а и спагетите, добавете малко олио или зехтин, докато ги варите. След като станат готови, ги изплакнете със студена вода.

17. Изсъхналите копър и магданоз могат отново да станат пресни, ако ги поставите във вода с малко оцет.

18. Ако искате да получите вкусни зеленчуци, ще трябва да ги пуснете във водата, след като заври. Ако искате да получите вкусен бульон, ги пуснете в студена вода.

Ако искате да научавате още полезни хитринки, станете част от Jenite.bg във Facebook!

17 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 08.05.2014|18:55
Полезни съвети, за да не стават кулинарни поразии.
15
Не е посочен 30.04.2014|18:05
Браво, много добре :)
14
Не е посочен 30.04.2014|14:45
Обичам такива вкусотийки .
13
Не е посочен 30.04.2014|14:05
Яйцата и аз така ги варя.
12
Не е посочен 30.04.2014|11:35
Интересни хитрини,единственото,което не препоръчвам е миенето на спагетите със студена вода,защото за да не залепват наистина им трябва мнооого вода и стават студени в крайна сметка, което ги прави гадни на вкус, нали искаш да ядеш топло ястие, а изведнъж си готвил 1 час и ядеш студено.
11
Не е посочен 30.04.2014|10:55
Интересна статия :)
10
Не е посочен 30.04.2014|08:48
Благодарна съм ви за тези съвети.
9
Не е посочен 29.04.2014|19:41
Последният съвет много ми хареса
8
Не е посочен 29.04.2014|19:28
Това за морковите не го знаех
7
Не е посочен 29.04.2014|16:31
Благодаря за добрите съвети .
6
Не е посочен 29.04.2014|16:25
Много полезно, благодаря.
5
Не е посочен 29.04.2014|16:12
Много полезна и интересна статия.
4
Не е посочен 29.04.2014|15:57
Е това за спагетите нали не важеше?
3
Не е посочен 29.04.2014|15:19
Много интересни хитринки, тази за оризът в солницата и аз я знаех, наистина действа.
2
Не е посочен 29.04.2014|15:14
Много интересно беше, благодаря.
1
Не е посочен 29.04.2014|14:10
вярно са хитрини
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay