Някои жени изобщо не обичат да готвят, но други наистина са влюбени в изкуството на кулинарията. За съжаление обаче понякога, колкото и да се стараят, все нещо някъде не се получава така, както искат. Но не се притеснявайте, дори на най-добрите професионалисти в сферата на готвенето нерядко се случва да не успяват.
За да се справяте по-добре обаче сме ви приготвили някои хитринки, с които да станете истински спец в тази област. Дори ако сте сред дамите, които не обичат да се навъртат около печката, тези съвети наистина ще ви помогнат ако някога решите да се отдадете на занимания в кухнята, свързани с готвене, разбира се. Ето и полезните ни съвети, които са доста хитро измислени, за да ви улеснят.
1. За да станат по-пухкави бърканите яйца, добавете студена вода. Да, точно така. На една чаша яйца, добавяйте по 2 с.л. вода. Това ще направи яйцата ви много по-обемни и вкусни.
2. Когато месите тесто може да добавите коняк вместо мая. Така то ще стане по-ароматно и много по-вкусно, ако го използвате за сладкиши.
3. Може да разбиете белтъка на сняг много бързо, ако предварително сте охладили яйцата. Добавете няколко капки лимонена киселина и ще стане още по-бързо.
4. За да се запържи или запече месото и да се получи златна хрупкава коричка го намажете с мед.
5. Лукът ще изгуби леко горчивия си вкус и ще бъде много по-вкусен ако го нарежете, сложите в гевгир и залеете с вряла вода.
6. Черният дроб ще бъде много по-мек ако го поръсите със захар преди да започнете да го пържите.
7. За да не се спукат яйцата, когато ги варите, ги сложете в студена вода, преди да започнете.
8. За да не загори млякото, когато го варите, изплакнете тенджерата със студена вода и го варете на умерен огън.
9. Почистете и измийте зеленчуците, точно преди да ги добавите в супата.
10. За да получите вкусни моркови, ги гответе 5-10 минути. Морковите, както и другите зеленчуци, се готвят на умерена топлина и се осоляват в края на готвенето.
11. Преди да започнете да готвите ориза, го накиснете за 30 минути в студена вода. По този начин няма да стане лепкав накрая.
12. За да не се овлажнява солта в солницата, добавете няколко зрънца ориз.
13. За да не бъде оризът прекалено мек, можете да го запържите леко, докато набъбне.
14. За да не изкипи млякото при варене, добавете бучка захар и разбърквайте на всеки 3-4 минути.
15. Ако искате оризът да стане прозрачен, го сложете във вряща вода за 5 минути.
16. За да не се слепват зрънцата ориз, а и спагетите, добавете малко олио или зехтин, докато ги варите. След като станат готови, ги изплакнете със студена вода.
17. Изсъхналите копър и магданоз могат отново да станат пресни, ако ги поставите във вода с малко оцет.
18. Ако искате да получите вкусни зеленчуци, ще трябва да ги пуснете във водата, след като заври. Ако искате да получите вкусен бульон, ги пуснете в студена вода.
Ако искате да научавате още полезни хитринки, станете част от Jenite.bg във Facebook!
17 | 0 |