3 различни начина да приготвите булгур

3 различни начина да приготвите булгур
Canva

Напоследък булгурът става все по-предпочитан пред ориза, когато става дума за гарнитура или основни ястия, а дори и салати. Затова днес ще ви предложим 3 различни и лесни рецепти, с които ще му се насладите максимално.Традиционен начин за приготвяне на булгур:

Традиционен начин за приготвяне на булгур

Измерете желаното количество булгур и поставете го в голяма купа. Залейте булгура със стоплена вода или бульон. Обикновено се използва съотношение 1:1,5 (една част булгур към 1,5 части вода). Покрийте купата с капак или фолио и оставете булгура да поеме течността за около 15-20 минути. След като булгурът е напълно набъбнал и стане мек, разделяйте го с вила или вилица. Можете да добавите малко сол и черен пипер за вкус.

Булгур със задушени зеленчуци

Загрейте малко олио в тиган и добавете нарязани зеленчуци по ваш избор (като моркови, чушки, царевица и др.). Задушете ги до омекване. След като зеленчуците са готови, добавете булгур и продължете да ги смесвате за около 2-3 минути. Залейте с гореща вода или бульон и оставете да ври за около 15-20 минути, докато булгурът поеме течността и омекне. При нужда, подправете със сол и подправки по ваш избор.

Табуле (салата с булгур)

Накиснете булгур в голяма купа, като го покриете с гореща вода. Оставете да почива за около 20-30 минути и след това отцедете излишната вода. Добавете нарязани домати, краставици, пресен магданоз, мента и лук. Подправете със сок от лимон, зехтин и сол по вкус. Разбъркайте добре и оставете салатата да почива за около час преди сервиране.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay