Пълнени чушки с булгур за Бъдни вечер

Пълнени чушки с булгур за Бъдни вечер
pixabay

Едно от ястията, които присъстват на трапезата в почти всеки български дом днес, са пълнените чушки. Естествено, те трябва да бъдат постни. Обикновено хората ги пълнят с боб или ориз, но има и други варианти. 

Ако искате малко по-различни пълнени чушки тази година, можете да приготвите постни пълнени чушки с булгур. Те са не по-малко вкусни от останалите варианти. 

Ето как да приготвите вкусни постни пълнени чушки за Бъдни вечер:

Необходими продукти:

10-12 броя червени чушки

1/4 ч.ч. олио

1 глава лук

1 ч.ч. булгур

една консерва (400 грама) домати

2 ч. вода

сол и черен пипер

1/2 връзка магданоз

1/3 ч. нарязан босилек

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Махнете дръжките и семките на чушките, измийте ги и ги оставете да се отцедят.

Запържете нарязания на ситно лук в мазнината. След като лукът се запържи, добавете булгура. 

Добавете доматите, малко сол и черен пипер, както 1 1/2 чаша вода. Оставете да се готви около 10-15 минути.

Добавете нарязаните на ситно магданоз и босилек. Свалете от огъня и оставете съвсем леко да изстине.

Напълнете подготвените чушки с тази смес, потопете ги в брашно, за да не изтече плънката и ги наредете в тава. Можете също да използвате дръжките за "похлупачета". Добавете останалата вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 1 час.

На 30-тата минути обърнете чушките, за да се запекат и от другата страна.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay