30 храни, които доказано изгарят коремните мазнини

30 храни, които доказано изгарят коремните мазнини
Pexels

Коремните мазнини са нещо, с което повечето хора се сблъскват. Непрекъснато търсим начини да се отървем от тях, но рядко се замисляме, че тайната може да бъде в храната! Ето кои са храните, които изгарят коремните мазнини:

Хапването на люти чушки ускорява метаболизма, което ви помага да се отървете от излишните килограми. Освен това е чудесен начин да прочистите синусите си. 

Бобът пък е пълен с растителни протеини, които ви карат да се чувствате сити, така че всъщност ще ядете по-малко калории през деня.

Грахът съдържа хранителни вещества, които намаляват подуването. Нахутът има същото действие. Преди около сто години печеният нахут се е използвал като заместител на кафето! Но изяждането на шепа нахут ще направи чудеса за имунната ви система и ще ви помогне да отслабнете.

С повече фибри от киноата и повече калий от бананите, тиквите са истинска сила! Когато сте в настроение да хапвате тиква, не забравяйте за семките. Шепа тиквени семки съдържа толкова протеин в себе си, колкото говеждото месо. Освен това съдържат фибри и цинк!

Рибата тон е пълна с протеини и омега 3. Полезна е за очите, мозъка и сърцето ви и премахва мазнините по корема!

Сьомгата също е чудесна за отслабване. Тя е пълна с витамин D и B6, добър вид мазнини и голям брой минерали. Предполага се, че D и B6 помагат за намаляване на стреса и увеличаване на щастието. 

Киселите краставички са пълни с вода, оцет и фибри... и почти нямат калории. Не само това, но киселинните храни също помагат на тялото ви да изгаря въглехидратите по-ефективно. 

Кой би си помислил, че картофите ще бъдат отговорът за намаляване на коремните мазнини? Те са пълни с витамини, минерали, фибри и голяма доза калий. Освен това са пълни с енергия и са лесно смилаеми.

Киселото мляко съдържа пробиотици, които повишават имунитета и помагат на червата ви да функционират правилно. И ви предпазва от подуване! Обикновеният, неподсладен вид кисело мляко е най-добрият вид. 

Може да видите кефир в някои средиземноморски ресторанти. Вече го има и в много хранителни магазини. Той е супер кремообразен и идеален за смутита.

Киселото зеле е с ниско съдържание на калории, с високо съдържание на фибри и има пробиотици. Освен това има храносмилателни ензими, които ви помагат да разграждате нишестето и мазнините. То дори помага да поддържате кръвната си захар стабилна. 

Овесените ядки имат пробиотици и пребиотици. Те всъщност хранят добрите бактерии във вас! Овесените ядки съдържат тонове фибри, за да поддържат холестерола нисък и мазнините изчезват. 

Боровинките са страхотни за вашето тяло. Те са антиоксидантна суперхрана, с нула холестерол, тонове витамин С и по-малко захар от повечето други плодове. Тези суперхрани ви помагат да отслабнете, като дават на тялото ви необходимите хранителни вещества, за да изгори тези мазнини.

В зърнени храни, овесени ядки, смутита... малините просто правят всичко по-вкусно. Те са с високо съдържание на фибри, което означава, че ще се освободите от токсините и подуването за нула време. Те съдържат дори по-малко захар от боровинките!

Магнезият и калият в бананите действат върху цялата тази солена, преработена храна, която сте яли снощи. Те са идеалната храна преди тренировка, защото калият в тях помага на вашите нерви и мускули да функционират правилно, докато вдигате тежести, бягате или плувате.

Малко зехтин ви помага да се чувствате сити, което ви помага да ядете по-малко! Можете просто да поглъщате една лъжица или да го сложите в салата, да запържите малко зеленчуци в него... можете дори да го използвате като овлажнител за кожата! Освен това е противовъзпалителен и съдържа антиоксиданти. 

Яйцата са богати на протеини и имат ненаситени мазнини. Пълни са с достатъчно витамини и минерали за изграждане на имунната ви система и насърчаване на по-добро зрение. 

Лещата е пълна с протеини на растителна основа. Това и всички фибри, които имат, ви карат да се чувствате сити дълго време. 

Рафинираните зърна ви карат да напълнявате, но пълнозърнестите са идеални за по-тънка талия. Това е така, защото пълнозърнестите храни ви помагат да балансирате дневния си прием на натрий. Преминете към кафяв ориз, пълнозърнест хляб, пълнозърнеста паста... няма да съжалявате!

Киноата съдържа всяка една незаменима аминокиселина, което означава, че е пълноценен източник на протеини. Добавете фибри и други основни хранителни вещества... и можете да разберете защо се нарича "майката на всички зърна". 

Натрият причинява подуване, но спанакът е готов да помогне. Има същото количество Омега-3 като капсула масло от черен дроб на треска и е пълен с антиоксиданти. Ще ви поддържа слаби и може да ви помогне да подобрите паметта си.

Кейлът съдържа само 30 калории на чаша, така че това е чудесна храна за отслабване. Една чаша кейл съдържа достатъчно витамини А и К, за да отговори на препоръчителните дневни нужди! Ето защо кейлът присъства във всяко смути в наши дни.

Карфиолът, броколите и брюкселското зеле са с ниско съдържание на калории, което ги прави чудесни. Тези зеленчуци имат нещо, наречено фитонутриенти... което звучи здравословно, нали? 

Известно е, че яденето на авокадо всеки ден намалява талията. Това е една от най-вкусните суперхрани. Богато е на хранителни вещества, има здравословни мазнини, може да понижи холестерола ви. 

Ако сте се събудили с подут корем, хапнете малко домати, тяхното високо съдържание на вода може да ви помогне. Не забравяйте, че подуването на корема идва от яденето на твърде много сол, така че всичко, което съдържа много вода, ще ви накара да се почувствате много по-добре!

Цитрусовите плодове оказват троен удар в борбата с мазнините по корема. Калият в тях помага в борбата с подуването на корема, а антиоксидантите – срещу възпалението. Цитрусовите плодове имат високо съдържание на вода, също като доматите!

Всеки цитрус е малко по-различен. Грейпфрутите помагат да изчистите кожата си, лаймът ви дава супер концентриран взрив от витамин С, а тези малки мандарини... те са просто вкусни.

Използвайте много билки и подправки в храната си. Колкото повече вкус има вашата храна, толкова по-малко сол ще сложите. А подправките не са само за вкус. Неща като канела, джинджифил, чесън и лют червен пипер... всички те са супер здравословни!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay