5 причини да не консумирате пуканки за микровълнова

5 причини да не консумирате пуканки за микровълнова

Филмовите вечери у дома изискват пуканки! Но има един вид пуканки, които никога не трябва да присъстват в картината. Ще се изненадате, но това са именно тези, които се приготвят в микровълнова.

Тези пластмасови торбички, които обещават да ни доставят маслено блаженство само за няколко минути, всъщност са истинска бобма със закъснител, що се касае до здравето ни. Пуканките з амиктовълнова са солени и вкусни, но никой не ни казва за ненаситените мазнини, натрия и химикалите, които не бихме искали да попадат в телата ни.

Ето защо пуканките за микровълнова не трябва да присъстват в менюто ви:

1. Тази торбичка е пълна с химикали. Някога чудили ли сте се как цялото това масло остава в нея, без да изтече? Запознайте се с PFA, клас синтетични химикали, често използвани в опаковките на храните. Производителите на пуканки покриват вътрешността на своите торбички за пуканки с PFA, за да предотвратят изтичането и разпиляването на съдържанието от опаковката. Но същите тези химикали проникват и в пуканките, и в тялото ви, когато ги ядете. Тъй като им отнема известно време, за да се разградят, те могат лесно да се натрупат в кръвта ви с течение на времето.

2. Увреждане на белите дробове. Говорейки за химикали, този великолепен вкус на масло, който толкова много обичаме, е напълно фалшив. Това е сложна химическа смес, която често съдържа диацетил, който е чиста отрова и може да доведе до облитериращ бронхиолит. Това е състояние, при което малките белодробни пътища дробове се възпаляват, което води до честа кашлица и задух.

5 причини да не консумирате пуканки за микровълнова

3. Тонове наситени мазнини. Дори и да пренебрегнете всички вредни химикали в опаковката и изкуствените аромати в пуканките, не можете да заобиколите факта, че повечето пуканки за микровълнова печка са пълни с наситени мазнини като палмово масло. Някои популярни марки съдържат до 4 грама наситени мазнини в една порция. Това е 20 процента от препоръчителния дневен прием. И в случай, че се чудите, една порция е само около една трета от опаковката.

4. Нивата на натрий са безумни. Мазните храни обикновено изискват солидна доза сол, за да ги балансират и пуканките за микровълнова не са изключение. Производителите се стремят да достигнат перфектния вкус от сол и мазнина. Нивата на натрий варират според марката, но много марки съдържат 250-300 мг натрий на порция, до 15 процента от дневната ви стойност.

5. Можете да си ги направите сами. Точно така: можете да избегнете всички излишни химикали и да контролирате количеството наситени мазнини и натрий, които консумирате, като простоси ги направите на котлона. Не е трудно! Всичко, от което се нуждаете, е тиган с капак, малко растително масло (олио) и малко царевични зърна за пуканки. Отнема приблизително същото време, колкото би било необходимо, за да направите торбичката за пуканки в микровълнова фурна. Ако си ги направите сами, имате възможността да експериментирате с различни вкусове, комбинации от подправки и миксове.

 


 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay