Ако имате тънки нокти, косопад или страдате от безсъние, консумирайте това

Ето какво да ядете, за да бъдете здрави

Ако имате тънки нокти, косопад или страдате от безсъние, консумирайте това

Не е нужно да се тъпчете с хапчета, за да бъдете здрави. Всичко, което трябва да направите, е да напълните блендера си с тези вкусни съставки и ще получите точно това, от което се нуждаете всеки ден. Ето 12 оригинални рецепти за вкусни и здравословни напитки. Всяка от тях е пълна с витамини и можете да си я направите във всеки момент, за нула време. 

Орехи, магданоз, мед, джинджифил и стафиди 

За да се справите с умората, падането на косата и чупенето на ноктите, направете следното: Поставете орехи и сушени листа магданоз в блендер и смесете тези 2 съставки. Добавете чист натурален мед, стафиди и зелен джинджифил. Консумирайте тази напитка 2 или 3 пъти седмично. Полезна е за надбъбречните жлези. 

Спанак, банан и лимон

Малко количество спанак е достатъчно, за да задоволи нуждите Ви от определени витамини и хранителни вещества. Смесете 350 мл вода, три банана, една купа спанак и сок от половин лимон, сложете ги в блендера, докато се получи гладка смес. 

Боровинки, банан, лимон и целина 

Малко хора знаят, че боровинките са много вкусни и също така много полезни за вас. Помагат за поддържането на силна имунна система и правят чудеса за зрението. Смесете два банана, три супени лъжици боровинки, 1/3 чаша лимонов сок, два-три стръка целина и една чаша вода.

Целина, спанак, лайм и банан

Целината не само изгаря калории, но също така е богата на витамини и хранителни вещества. Смесете заедно два стръка целина, една чаша спанак, една чаша вода, сокът от половин лимон и един банан. Насладете се на този вкусен мулти-витамин коктейл!

Краставица, маруля, лимон и мед

Тази вкусна напитка ще направи вашите вкусови рецептори много щастливи. Краставицата е мощен детоксикатор, а марулята е богата на витамин Е. Това е бърза и лесна рецепта: смесва се една маруля, една обелена средно голяма краставица, сокът от половин лимон, една чаша вода и лъжица мед.

Морков, цвекло, целина, краставица, ябълка, магданоз и джинджифил

Пригответе се за тази  вкусна напитка, пълна с витамини и ярки цветове. Вземете един морков, малко цвекло, една лъжичка целина, една краставица, две ябълки, малък стрък магданоз, добавете малко джинджифил и смесете всичко заедно в блендер. Това е вкусно и здравословно!

Спанак, маруля, целина, круша, банан и лимон

Тази енергизираща напитка е чудесна закуска, която също така помага за подсилването на вашата имунна система. Вземете няколко листа спанак, пет листа маруля, три стръка целина, една круша, един банан, малко лимонов сок, 1,5 чаша вода. Измийте всички плодове и зеленчуци и ги разбийте в блендера. 

Морков, ябълка, джинджифил, банан, портокал и мента

Вземете три моркова, две зелени ябълки, джинджифил, два банана, един портокал и шепа мента. Вземете сока от морковите, ябълките и портокала и след това го съчетайте с другите съставки. Не забравяйте да го споделите с приятел - това количество е достатъчно за две порции!

Ягода, карамел, банан и мента

Тази напитка е много освежаваща. Вземете 200 г замразени ягоди, 150 г замразени бонбони, боровинки или череши, 2 банана, 1 чаша листа от мента и 1 чаша вода. Смесете всички съставки в блендер.

Банан, ябълка, трици и кориандър

Здравословна напитка за страхотно начало на деня. Вземете половин банан, половин зелена ябълка, една супена лъжица трици, малко кориандър, босилек или мента и разбийте всичко в блендера. По-добре е да изберете само един вид билки, за да не смесвате вкусовете. 

Грейпфрут, ленени семена, ягоди, грозде, авокадо, банан и лимон

Тази напитка е богата на витамин С, което спомага за укрепване на имунитета и подобряване на цялостното здраве. Разбийте малко ленени семена в блендер. Добавете останалите съставки: половината грейпфрут, 15 замразени ягоди, шепа грозде без семена, половин авокадо, един банан, сокът от половин лимон. Смесете добре.

Ябълка, лимон, краставица

Лимонът е богат на витамин С, докато ябълките са чудесен източник на пектин и желязо. Защо не направите чудесен микс от тях? Смесете една ябълка и сока от половин лимон в блендер и добавете две краставици.

Ананас, киви, краставици и лимон

Ананасите и кивито ще добавят малко сладост към тази невероятно здравословна напитка. Използвайте блендера си, за да направите това вкусна напитка: вземете едно киви, една краставица, половината от среден ананас и добавете малко лимонов сок към сместа. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay