Един от начините да си създадем настроение през есента е да се насладим на ароматен сладкиш. Днешното предложение включва емблематичните за есента абълки и канела. Ето ви една лесна рецепта за пухкав кекс с тези ароматни съставки, на които не можете да устоите:
Нобходими продукти:
- 2 големи яйца
- 1 чаша захар
- 1/2 чаша растително масло
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 и 1/2 чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка цейлонска канела
- 2 големи настъргани ябълки (заложете на сладки и сочни сортове)
Начин на прифотвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава за кекс, като я подсипете с малко брашно или я намазните. В голяма купа разбийте яйцата, след което добавете захарта, маслото и ваниловият екстракт. Разбъркайте добре сместа.
В друга купа смесете брашното, содата бикарбонат, бакпулвера, солта и канелата. Постепенно добавете сухите съставки към сместа с яйца и разбъркайте добре, докато получите хомогенно тесто. Накрая, добавете настърганите ябълки към тестото и разпределете равномерно.
Изсипете тестото в подготвената тава за кекс и изгладете горната част. Печете в предварително загрята фурна за около 40-45 минути или докато кексът стане златист. Тествайте с клечка за зъби или дървен шиш. Извадете от фурната и оставете кекса да изстине преди да го сервирате.
0 | 1 |