В забързаното и заето ежедневие една жена все по-трудно намира време за всичката домакинска работа, която я очаква вкъщи. Да приготви закуска за цялото семейство, обяд и задължително - обилна вечеря, едновременно с останалите домакински задължения... Ако пък работи по минимум 8 часа на ден, задачата става двойно по-трудна.
Затова от днес стартираме нова кулинарна рубрика "Вкусен обяд за 15 минути”, в която всяка седмица ще ви представяме бързи, но много сполучливи рецепти за полезен обяд. Днес ще започнем с едно наистина страхотно предложение - зеленчуци на грил с тофу (соево сирене).
Необходими продукти:
1 скилидка чесън (нарязан)
1 с.л. кимион
1 с.л. кориандър
2 с.л. масло от гроздови семки
2 с.л. балсамов оцет
1 с.л. мед
2 червени чушки (семената трябва да са отстранени, а чушките - нарязани на 5-сантиметрови парчета)
12 стъбла аспержи
2 гъби портобело (с премахнати стъбла)
половин килограм тофу, нарязано на филийки
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Включете скарата да загрява.
2. Сложете чесъна, маслото, кимиона, кориандъра, меда, солта и чушките в голяма купа и разбъркайте добре. Прибавете стъблата аспержи, гъбите и тофуто и разбъркайте внимателно, докато всички подправки бъдат разпределени поравно между продуктите.
3. Поставете зеленчуците на загрятата скара и ги печете около 8-10 минути. Крайният им вид трябва да е деликатен със следи от изпичане и от двете страни.
4. Направете същата процедура и със сиренето тофу.
За да следите редовно нашата рубрика "Вкусен обяд за 15 минути", станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |