Протеиновите топчета са страхотен вариант за здравословна закуска. Те се приготвят изключително лесно и са една добра сурова алтернатива на тестените изделия.
Протеиновите топчета се състоят от сухи и влажни съставки, обикновено в съотношение 2:1 ( 2 части сухи съставки и 1 част влажни). Сухите съставки поддържат формата и съдържат по-голямото количество от протеина. Влажните съставки играят ролята на "лепило" и правят топчетата сладки. Благодарение на тях, сместа прилича на тесто.
Започнете със съотношението 2:1, но ако има нужда го променете. Ако сместа е прекалено лепкава, добавете още сухи съставки и обратното- ако се рони, добавете още от влажните, за да стане като каша. С тези насоки можете да персонализирате рецептите и да правите протеиновите топчета по ваш вкус. Не обичате фурми:? Заменете ги с фъстъчено масло. Не сте фен на протеина на прах? Използвайте смлени бадеми.
Можете да добавите и различни вкусове, например чрез парченца шоколад или малини, или череши.
След като сте разбъркали тестото, добавяйки още от нужните съставки и различни вкусове, оформете го на топчета и го сложете в хладилника.
Ето и някои примерни съставки, които можете да използвате:
Сухи съставки:
Протеин на прах
Овесени ядки
Смели бадеми или кашу
Влажни съставки:
Фъстъчено масло
Фурми
Банан
Мед
Кленов сироп
Пюре от тиква
Ябълково пюре
Кокосово масло
Добавки:
Кокосови стърготини
Тъмен шоколад
Киноа
Ядки
Подправки
Семена от чиа
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |