Класическата пармиджана е лятно италианско ястие, което се приготвя с патладжани и домати. Днес ще ви представим една зимна версия, която включва пилешки гърди. Можете да консумирате с гарнитура от прясна паста със зехтин или свежа салата.
Необходими продукти:
3/4 ч.ч. галета или хлебни трохи
3/4 ч.ч. настърган пармезан
8 бр. пилешки филета
Едно голямо яйце
2 ч.ч доматен сос
1/4 ч.ч. зехтин
150 г моцарела
Сол
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Комбинирайте галетата и пармезана в плитка купа. Подправете и двете страни на пилето с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер. Потопете пилето в разбитото яйце, след това го потопете в сместа с галета и от двете страни.
Разстелете доматения сос върху дъното на тава за печене. Загрейте 2 супени лъжици олио в голям незалепващ тиган на среден огън. Поставете 4 пилешки филета в тигана и запържете до златисто, по 1 до 2 минути от всяка страна. С помощта на шпатула прехвърлете месото в съда за печене, като го поставите върху соса. Повторете с останалите филета.
Поставете резен моцарела върху всяко от парчетата месо. Изпечете, докато сиренето се разтопи и получи лек загар, 5 до 8 минути. Сервирайте веднага.
Приятен апетит!
1 | 0 |