Ако се чудите какво предястие да приготвите и вече ви е омръзнало от пълнените гъби, можете да напълните брюкселско зеле. Ето как:
Необходими продукти:
500 гр. брюкселско зеле, разрязано на половина
1 ч. рикота
1/2 ч. пармезан, настърган
1/4 ч. глутен
сок от 1/2 лимон
щипка червен пипер
1 скилидка чесън
сол
черен пипер
зехтин, за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Вземете една тава и сложете хартия за печене. В голяма тенджера с подсолена вода, сложете брюкселското зеле за 2 минути. Изплакнете със студена вода и след това подсушете.
С помощта на малка лъжичка, издълбайте средата на малките зелчици.
В една купа комбинирайте рикотата, пармезана, галетата, лимоновия сок, червения пипер и поръсете с малко сол и черен пипер. Напълнете брюкселското зеле с тази смес. Поръсете със зехтин и още пармезан.
Печете около 20-25 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |