След като в рамките на виртуалната ни кулинарна екскурзия из Централна Европа вече посетихме Унгария и Чехия, днес се отправяме малко пò на изток, за да ви запознаем отблизо и с полската кухня. Предлагаме това да стане чрез тази интересна рецепта за вкусно кисело зеле с наденички.
Необходими продукти:
450 г бекон
900 г кисело зеле
400 г наденица
1 ч.ч. сок от ябълки
1/4 ч.ч. кафява захар
2 ябълки
1 ч.л. кимион
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете наденицата, бекона и ябълките на парчета и смесете всички съставки. Разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в намазана с олио тава.
Печете за 1 час в предварително загрята до 200 градуса фурна.
От време на време разбърквайте и при нужда добавяйте още ябълков сок.
Още вкусни предложения с етикет Полша може да открите в Kulinar.bg.
1 | 0 |