Защо трябва да консумирате повече авокадо през зимата

Защо трябва да консумирате повече авокадо през зимата

Авокадото e определено като суперхрана поради съдържанието на здравословни мазнини. Един средно голям представител на този плод може да се похвали с над 19 грама ненаситени мастни киселини и 13 грама въглехидрати, включително 10 грама фибри. Освен това е отличен източник на витамин С, витамин Е, фолат, калий и антиоксиданти. Олеиновата киселина, една от най-разпространените мазнини в авокадото, може да намали нивата на лошия холестерол, предпазвайки от сърдечни заболявания. Диетичните фибри, от друга страна, регулират кръвната захар и могат да намалят риска от диабет.

Този кремообразен плод е полезен и за вашите очи. Лутеинът и зеаксантинът, два каротеноида в авокадото, могат да защитят зрението ви с напредване на възрастта. Освен това консумацията на този плод може да помогне при борба с излишнто тегло въпреки високото му съдържание на калории. Както се оказва, плодът може да предизвика положителни промени в чревната микробиота, което улеснява постигането на здравословно тегло.

Защо трябва да консумирате повече авокадо през зимата

Можете да се наслаждавате на този плод през цялата година и да го използвате в безброй рецепти. Смесете го в смутита, намажете го върху препечен хляб, добавете го към салати или го сервирайте с яйца за хранителен тласък. След всички ползи, които изброихме има и една изненадваща причина да увеличите консумацията на авокадо през зимата, така че да извлечете ползите от него максимално.

Авокадото помага на кожата през суровата зима

Студеното време може да окаже влияние върху кожата ви, причинявайки сухота, лющене или сърбеж, а в някои случаи може да влоши екзема и други кожни заболявания. Кремовете и серумите могат да помогнат до известна степен, но това, което ядете, има съществено значение. Снабдено със здравословни мазнини, витамини и минерали, авокадото може да ви помогне в борбата със сухата кожа през зимата и да възвърне блясъка ви. Здравословните мазнини са важни за поддържането на лицето и ръцете си здрави и да ги предпазите от изсушаване през студените зимни месеци.

Защо трябва да консумирате повече авокадо през зимата

Консумацията на авокадо може също така да увеличи еластичността и стегнатостта на кожата само за осем седмици, според клинични изследвания. Мононенаситените мазнини, полифенолите и други хранителни вещества в този плод могат да забавят стареенето и да подобрят външния вид на кожата. Освен това авокадото е пълно с витамин С , хранително вещество, което стимулира синтеза на колаген. Това съединение също има антиоксидантни ефекти, предпазвайки кожата ви от ултравиолетова радиация.

Витамин Е, друг ключов хранителен елемент в авокадото, се бори с възпалението и предпазва кожата ви от оксидативно увреждане. В същото време ускорява заздравяването на рани и може да намали образуването на бръчки. Този екзотичен плод също съдържа витамин А, мастноразтворимо хранително вещество, което помага за предотвратяване на разграждането на колагена и сухата, сърбяща кожа. 

 Яденето на авокадо всеки ден може да е точно това, от което се нуждаете, за да поддържате кожата си здрава през студения сезон.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay