Неоспорим факт е, че пиенето на коледен пунш не е българска традиция. Алкохолните напитки, които ние пием са предимно ракия и вино, но няма нищо лошо в това да опитате нещо по-различно, ако ви е интересно.
Пуншът е сладка алкохолна напитка, в която обикновено се слага доста захар. В тази рецепта обаче няма добавена захар. Единствената сладост идва от ябълковия сайдер.
Ако искате да опитате нещо малко по-различно в тези празнични дни след Коледа, ето как да приготвите традиционен коледен пунш:
Необходими продукти:
лед
4 ч. ябълков сайдер
750 мл просеко
1 кенче (около 350 мл) джинджифилова бира
350 мл сок от червена боровинка
350 мл водка
1 ябълка
1 червен портокал
1 ч. пресни боровинки
няколко пръчици канела
Начин на приготвяне:
В голяма купа или кана, пълна с лед, смесете ябълковия сайдер, просекото, джинджифиловата бира, сока от червена боровинка и водката. Добавете нарязаните ябълка, портокал и боровинки и разбъркайте, за да се комбинират добре.
Разпределете пунша в чаши. Гарнирайте с пресни боровинки и пръчици канела.
Ябълковият сайдер, сокът от червена боровинка и водката могат да се комбинират няколко дни по-рано и да се съхраняват в хладилника. Точно преди сервиране добавете леда, джинджифиловата бира, просекото и плодовете.
pixabay
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |