Крем супа от леща

Още една идея за крем супа

Лещата е изключително полезно и леко ястие. Представяли сме си я винаги под формата на супа от малки зрънца, оказа се обаче, че можем да я хапваме и като крем супа. Идеята е изключително добра, ако искате да разнообразите по някакъв начин менюто си.

Необходими продукти:
300 гр леща
30 гр масло
500 мл прясно мляко
1 домат
1 глава лук
200 мл сос къри
подправки на вкус


Начин на приготвяне:
Изчистете и изплакнете лещата със студена вода. В подходяща тенджера кипнете млякото заедно със същото количество вода.

Добавете лещата и варете в продължение на 30 минути.

Междувременно измийте домата и лука и ги нарежете на кубчета. Запържете ги в тиган с 30 грама масло.

Добавете ги към сварената леща и пасирайте до получаването на консистентна смес.

За по-пикантен вкус добавете соса от къри, подправете със сол и черен пипер на вкус. Оставете за около 10 минути на тих огън.

Изсипете в подходящи съдове. Крутоните са класическият завършек на всяка крем супа.

3 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 09.07.2012|09:57
Обожавам крем супа,всякаква!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay