Пре есента започваме да наблягаме на топлата храна, с която се сгряваме в хладните дни и вечери. През студения сезон предпочитаме по-ароматна и богата храна, като най-честият обяд за нас е вкусна крем супа.
Тази супа със сирене и броколи е подходяща за сервиране на обяд или специални събирания с препечен хляб или крутони. За да я направите още по-атрактивна, добавете една чаша нарязани гъби и чаша бяло вино.
Необходими продукти:
½ чаша масло
1 глава лук, наситнена
1 пакет замразени броколи
4 кутии пилешки бульон
Топено сирене, нарязана на кубчета
2 ч.ч. мляко
1 с.л. чесън на прах
⅔ ч.ч. царевично нишесте
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера на среден огън. Добавете лука и задушете, като разбърквате от време на време, докато омекне. Прибавете броколите и разбъркайте. Добавете бульона и оставете да къкри, докато броколите омекнат. Това би трябвало да отноеме от 10 до 15 минути.
Намалете степента на котлона. Добавете кубчетата сирене и разбъркайте, докато се разтопят. Добавете млякото и чесъна на прах и разбъркайте.
Смесете заедно царевичното нишесте и водата в малка купа, докато получите гладка смес. Прибавете към супата и гответе, като разбърквате често, докато се сгъсти.
0 | 0 |