Време е да се възползваме от даровете на есента. Днес ще обърнем внимание на крушите - освен, че са вкусни, те могат да бъдат и много полезни. Съдържат йод, необходим за щитовидната жлеза и подобряват функциите на черния дроб, бъбреците и сърцето.
Предлагаме ви вкусен десерт с този хубав плод, приготвен по малко по-нетрадиционен начин - чрез варене. Идеята идва от Kulinar.bg
Необходими продукти
3 бр карамфил на зърна
600 гр круши
500 мл червено вино
1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне
Започнете с обелването на крушите, но без да махате дръжките. В тенджера или по-дълбок тиган смесете всички подправки с виното и сложете обелените круши вътре.
Десертът се вари не повече от половин час на бавен огън. Процедурата трае, докато крушите омекнат съвсем.
Когато това стане, можете да сервирате току-що направения десерт, поливайки го с останалият от варенето сок и аранжирайки с орехи.
4 | 0 |