Къде да се преселим, за да станем столетници

Добра храна за дълъг живот

Къде да се преселим, за да станем столетници

Ново проучване сочи, че продължителността на живот в Англия се е покачила и напоследък все повече британци гордо празнуват своята 100 годишнина.

 

Въпреки това Обединеното Кралство изостава доста от другите части на света и докторите изтъкват като причина любовта на британците към нездравословна храна, позната като fast food.

 

Очаква се средностатистическият британец да живее до 80 години. За да имаме по-добър шанс да отпразнуваме стогодишнината си, изследователи препоръчват да вземем пример от следните няколко държави:

 

Исландия: продължителност на живот – 82.5: ключът към дългият живот на исландците се крие в любовта им към сушени водорасли, познати като sol. Изследователи откриха, че фибрите в тях абсорбират мазнините до 75%.

 

Швейцария: продължителност на живот – 82.5: в основата на всяко хранене във Швейцария стой ръжен хляб. Той е идеален за засищане. Швейцарците хапват и много черен шоколад, който има антиоксиданти, които борят рак.

 

Австралия: продължителност на живот – 82: в Австралия, ключът към дълъг живот се крие в начина на живот на открито. Преработването е рядкост и повечето служители прекарват обедните си почивки навън. Според проучване в Университета в Ню Йорк – открадването на само 1 час време на слънце, може да помогне да убиете много ракови клетки в тялото си.

 

Франция: продължителност на живот – 82: французите имат най-висок процент излекувани от рак в света. Те харчат над 900 милиона паунда годишно за лекарства за борба с болестта. Хапват много лук и чесън, които предпазват от диабет и кръвни съсиреци.

 

Япония: продължителност на живот – 83.5: японците се хранят много здравословно. Топлото саке, което пият е идеално за засилване на циркулацията на кръвта, а за сушито всички знаем, че е една от най-полезните храни.

 

Испания: продължителност на живот – 82: онези, които спазват средиземноморска диета – хапват повечко зехтин, плодове и зеленчуци – те имат много по-малко мазнини около ханша.

По този начин може да се предпазите от астма, заболяване на белия дроб, алергии и дори Алцхаймер.

 

Израел: продължителност на живот – 81: започването на деня с млечни продукти подържа израeлтяните здрави. Популярна закуска е салата с нискомаслена извара, която съдържа много протеини.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay