Лесна рецепта за високопротеинова супа

Лесна рецепта за високопротеинова супа
Canva

Тази високопротеинова супа е чудесен източник на основни хранителни вещества и ще ви помогне да се почувствате сити и доволни. Чудесен избор за обяд или вечеря!

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава лук, наситнена
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 2 моркова, обелени и нарязани
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 4 чаши зеленчуков бульон
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 1 чаша зелен фасул, замразен
  • 1 чаша царевица, замразена
  • 1 чаша черен боб, консервиран и изплакнат
  • 1 чаша нахут, консервиран и изплакнат
  • 1 чаша пуешко месо, сварено и накъсано (по желание)
  • 1 чаша пилешко месо, сварено и накъсано (по желание)
  • 2 супени лъжици зехтин
  • Сол и черен пипер, на вкус
  • 1/4 чаша пресен кориандър, нарязан (по желание)
  • 1/4 чаша пресен лайм, сокът
  • 4 филийки тортила чипс, натрошени (за гарнитура, по желание)

Начин на приготвяне:

  1. В голям съд задушете лука и чесъна в зехтина на средна температура, докато омекнат, около 5 минути.
  2. Добавете морковите и целината и гответе още 5 минути.
  3. Изсипете зеленчуковите и пилешките бульони в тенджерата. Донесете сместа до кипене, след което намалете котлона и оставете да къкри.
  4. Добавете замразения зелен фасул, царевицата, черния боб и нахута в тенджерата. Ако използвате пуешко или пилешко месо, добавете и тях сега. Оставете супата да къкри още 10-15 минути, или докато зеленчуците омекнат.
  5. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  6. Преди сервиране поръсете супата с кориандър и стиснете прясно изцедения лайм отгоре.
  7. Гарнирайте с натрошен тортила чипс, ако желаете и сервирайте горещо.
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay