Ще ви предложим една рецепта за свежо, лятно ястие- зеленчуков тарт.
Необходими продукти:
1 тесто за пай
1/2 ч. доматено пюре
2 скилидки чесън
2 тиквички, нарязани на тънко
2 жълти тиквички, нарязани на тънко
4 домата, нарязани на ситно
2 малки патладжана, нарязани на ситно
сол
черен пипер
1 ч. л. мащерка
1/4 ч. пармезан, настърган
1 яйце
1 с. л. сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Сложете кухненска хартия на кухненския под. Наредете зеленчуците върху нея, подправете ги със сол и черен пипер и ги оставете за 15-20 минути, за да се изцедят от излишната влага.
Междувременно, загрейте фурната на 200 градуса. На леко набрашнена повърхност разточете тестото за пай. Преместете го в тава, върху хартия за печене.
Добавете чесъна в доматеното пюре. Изсипете го в средата на тестото и го размажете. Подредете нарязаните зеленчуци вътре. Завийте външните ръбове на тестото, така че да покриете малка част от зеленчуците.
Разбийте яйцето и добавете сметаната към него. Изсипете спеста върху тарта. Поръсете с мащерка и пармезан.
Печете около 40 минути и оставете да изстине около 10 минути преди да сервирате.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |