Модерен прочит на паста Примавера

Модерен прочит на паста Примавера

Пролет е! Време е за паста примавера! Тази деликатна, сочна паста е олицетворение на пролетта, съчетавайки страхотни продукти, налични от март до юни. А сега ще ви представим един малко по-модерен прочит на прочутото ястие!

Необходими продукти:

1/2 пакет папарделе

Една връзка червени репички

Праз лук

50-60 г гъби

1 ч.ч. грах

2 скилидки чесън, тънко нарязани

1/4 ч.ч. бяло вино

3/4 ч.ч. готварска сметана

Прясно настърган пармезан

Сл

Прясно смлян черен пипер

Лимонова кора, за сервиране

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода според указанията на торбичката, като запазите една чаша от водата, в която се е варила пастата. Междувременно пригответе зеленчуците: отделете върховете на репичките и изплакнете и подсушете. Нарежете репичките на четвърт и наситнете зелената част. Прехвърлете в отделни купи. Разполовете праза по дължина и изплакнете обилно. Отстранете корена и нарежете на малки парчета, като отделите тъмнозелените части отделно от светлозелените и белите части.

Загрейте мазнина в голям тиган на среден огън. Добавете репичките и разклатете тигана. Задушете, докато станат златисти. Разбъркайте и гответе още 3 минути, като разбърквате от време на време. Прехвърлете репичките в средна купа, добавете още олио, ако е необходимо и прибавете гъби. Гответе, като разбърквате от време на време, докато гъбите станат златисти и омекнат. Прехвърлете гъбите в купата с репичките.

Върнете тигана на среден огън и добавете още мазнина. Добавете тъмнозелената част от праза и задушете за 2 минути, докато леко омекне. Добавете светлозелената час и граха, овкусете със сол и гответе още 2 минути. Добавете чесъна и репичките и задушете з около минута.

Добавете репичките и гъбите обратно в тигана, разбъркайте, за да се комбинират, след това добавете виното. Разбърквайте от време на време, докато виното се изпари. Добавете сметаната, оставете да къкри, докато леко се сгъсти. Свалете от котлона, добавете пастата, разбъркайте, след това добавете пармезана и разбъркайте внимателно, докато всичко се смеси добре и сиренето се разтопи.

Ако сосът е твърде гъст, добавете малко по малко вода от пастата, като разбърквате след всяко добавяне, докато сосът стане гладък и кадифен. След това поръсете пастата с лимон и подправете с черен пипер. Сервирайте с допълнително пармезан отстрани.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay