Единственият заклет фен на спанака е Попай моряка и въпреки неговите многобройни опити да убеди останалата част от населението, че този зеленчук дава невиждана сила и енергия, хората са доста скептично настроени към консумацията му.
Доста често чуваме мъжете си да сипят обиди по негов адрес, като например: "Как ли пък няма да ям треволяк!” и "Каква е тая зелена пихтия в чинията ми? Дай малко мръвка!”. Но като едни добри и грижовни домакини, ние сме длъжни да осигуряваме на семейството си поне минимално количество от свръхполезния зеленчук. Ето защо, ще споделим с вас своята хитрина за "пробутване” на спанака, наречена "салата”.
Необходими продукти:
1 връзка спанак (към 300 гр)
1 връзка зелен чесън
сирене на вкус
соев сос
сол, олио, оцет
Начин на приготвяне:
Най-голямото предизвикателство при употребата на спанак в което и да е ястие е неговото измиване. Съберете цялото търпение, с което разполагате, и измийте листо по листо обемната връзка. След това нарежете листата на тънки ленти и ги посолете.
След десетина минути, за да омекнат листата, добавете ситно накълцания чесън и нарязаното на кубчета сирене. Поръсете с малко соев сос, олио и оцет на вкус. Разбъркайте добре и бъдете сигурни, че от тази вкусотия няма остане и една хапка.
13 | 0 |