Паста със спанак и козе сирене

Лазанята замества дори най-вкусния хляб

Паста със спанак и козе сирене

В тази рецепта ще използваме една класическа комбинация - спанак и сирене. Необичайното използване на листата за лазаня прави любимата на мнозина филия хляб излишна и прекомерна.

Необходими продукти за 4 порции:

12 листа лазаня или друг вид паста

1 с. л. масло

1 с. л. зехтин

4 скилидки чесън, ситно нарязани

200 г спанак

100 г натурални маслини, нарязани на резенчета

200 г козе сирене, натрошено

сол и пипер на вкус

Необходими продукти:

Листата лазаня се сваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода до ал денте.

В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът, слага се чесънът и се разбърква за няколко секунди. Добавят се спанакът, маслините и черен пипер на вкус и се размесва, докато спанакът леко завехне. Отстранява се от огъня, слага се сиренето и се смесва с останалите продукти, за да се затопли.

Листата лазаня се подреждат в чинии по 3, като между тях се слага от спаначената плънка.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay