Направи си сам: Алтернативни коледни сладки - без глутен и бяла захар

Jenite.bg, вече ви с показаха как да си направите коледни сладки, с кои коледни напитки да ги комбинирате - сега дойде времето и за "алтернатините коледни сладки”. Те са по рецептата на Jenite.bg, с малки разлики:

*3 чаени чаши безслутеново брашно. /оризово, нахутено, брашно от елда./

*1 1/2 ч.ч. кокосова захар или мед

*1 1/2 ч. л бакбулвет

*1 ч. л. джинджифил

*2 ч. л канела

120 гр кокосово масло

3/4 капки чисто етерично масло от канела

*една капачка ракия

*150гр вода

*Може да ви се стори странно, но в безглутеновите печива се добавя капачка ракия, за да бъде тестото меко и да не се рони.

*В ратопеното кокосово масло, добавете 3/4 капки етерично масло от канела,див портокал или лимон..

Направи си сам: Алтернативни коледни сладки - без глутен и бяла захар.

Смесете сухите съставки с мокрите. 

Направи си сам: Алтернативни коледни сладки - без глутен и бяла захар

Бъркайте с шпатула. Когато вече не можете да разбърквате сместа с шпатула, продължете с ръце, докато се получи тесто. 

Направи си сам: Алтернативни коледни сладки - без глутен и бяла захар

След като го размесите добре, увийте го в прозрачно фолио за свежо съхранение и го сложете в хладилника за 30 минути. 

Направи си сам: Алтернативни коледни сладки - без глутен и бяла захар

Загрейте фурната на 180 градуса. 

Извадете тестото от хладилника и го размесете отново, на набрашнена повърхност. 

Може да разделите тестото на 2 части и да върнете едната в хладилника, за да не се отпусне, докато обработвате първата. 

Разточете тестото, като не се притеснявайте да добавяте колкото брашно е необходимо, тъй като тестото е доста лепкаво. 

Направи си сам: Алтернативни коледни сладки - без глутен и бяла захар

Разточете тестото, така че да бъде с дебелина около 2-3 мм. 

Направи си сам: Алтернативни коледни сладки - без глутен и бяла захар

Изрежете тестото с помощта на формички или чаша, ако нямате такива. 

Направи си сам: Алтернативни коледни сладки - без глутен и бяла захар

Наредете бисквитите в тава, върху хартия за печене и печете около 10 минути. 

Внимавайте, защото бисквитите бързо могат да изгорят, особено ако са прекалено тънки. 

След като са готови, оставете ги в тавата 2-3 минути, за да се охладят и ги извадете в чиния или поднос. 

Разберете как да си направите сами свещ с етерични масла и пчелен восък ТУК

Разберете как да си направите сами сапун с етерични масла и ванилова захар ТУК

Ако искате да поръчате висок клас чисти етерични масла може да го направите ТУК.

За полезна информация за това как да използвате етеричните масла в ежедневието си ТУК.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay