Неделна сладост: Орехова торта с ром

Потопете се в магията на тази умопомрачително вкусна торта

Неделна сладост: Орехова торта с ром

Дори и само хапка от тази вълшебна торта е способна да ви пренесе в съвсем друго измерение. Наситеният и плътен вкус на десерта омайва небцето като с магическа пръчица, а на всичкото отгоре, оказва се, начинът му на приготвяне не е никак сложен. Убедете се сами.

Необходими са ви:
250 г орехови ядки
250 г краве масло
250 г пудра захар
6 яйца
50 г какао
100 г захар
5 с.л. прясно мляко
1 с.л. ром

Начин на приготвяне:
Сварете крем от какаото, прясното мляко и захарта. Бъркайте сместа, докато изстине.

Отделно разбийте маслото с пудрата захар и към тях прибавете един по един жълтъците и вече изстиналия крем.Разбъркайте всичко добре и накрая добавете рома.

От тази смес отделете ⅓ за намазване на тортата след изпичане.

Разбийте белтъците на сняг и прибавете към тях счуканите орехи.

Смесете двете части и изсипете всичко в застлана с хартия тортена форма.

Печете в умерена фурна до готовност.

След като изстине, тортата се намазва отгоре и отстрани с отделената част от крема.

Завършете като украсите с настърган шоколад.

Още невероятно вкусни идеи за сладки изкушения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

10 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay