Нестандартна пица под формата на рулца

Нестандартна пица под формата на рулца

Както сме ви споделяли и преди, италианската кухня ни е слабост. Това е и причината пицата често да е главен герой на нашата трапеза. Но не онази пица дебело тесто, луканка и кисели краставички... Тук говорим за онази класическа и изчистена комбинация на домати, моцарела и малко босилек.

Но тъй като обичаме да експериментираме решихме да опитаме малко по-нестандартен прочит на класическата италианска пица. Вероятно вече сте попаднали на нашия "тийзър" в Instagram, в който само загатваме за този наш вкусен експеримент. Ето как да приготвите тези пица рулца у дома:

Нестандартна пица под формата на рулца

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянто на нашата пица е тестото. Винаги можете да купите готово от магазина, но вкусът е по-различен, когато е приготвено у дома с любов.

Смесете брашното, солта и маята в дълбока купа, разбъркайте добре и добавете водата. Замесете меко тесто и добавете зехтин. Месете, докато мазнината се абсорбира. Поставете тестото в купата, покрийте го с чиста кърпа и го оставете за един час на топло.

Загрейте фурната на 200 градуса. Когато тестото е готово, намазнете ръцете си със зехтин и го разделете на две части. Разточете едната част, разпределете доматеното пюре отгоре, поставете парченца моцарела и поръсете с пресни листа босилек и сушен риган. Навийте на руло и изрежете малки "охлювчета".

Поставете ги в тава за печене, застлана с хартия или силиконова подложка за печене. По време на печенето можете да поръсите с настъргана моцарела. Печете до зачервяване. Аранжирайте с листа пресен босилек.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay