Салaта с пушена сьомга с нискокалоричен Цезар дресинг
Великолепна нискокалорична салта – елегантно ястие, което да сервирате на гости
Време за приготвяне: 15 минути
Продукти За 4 порции
За дресинга:
200 гр. Истинско гръцко цедено кисело мляко (масленост 2%)
4 парчета аншоа
50 гр. прясно настърган пармезан
2 ситно нарязани скилидки чесън
100 мл. вода
сол и пипер на вкус
За салатата:
2 марули (едно нарязани или дори накъсани)
4 резена тънко нарязана пушена сьомга
100 гр. крутони
50 гр. настърган пармезан
шепа едро нарязан див лук
Начин на приготвяне: поставете всички съставки за дресигна, освен водата, в блендър и пасирайте докато не стане паста. След това добавете водата, солта и пипера, за да стане на дресинг.
Поставете нарязаната маруля в купа. Поставете сьомгата в тава за фурна на средна температура, докато не промени цвета си. Аранжирайте листата отгоре и поръсете с дресинг. Посипете с малко пармезан и крутони. Изсипете останалия дресинг в купичката, така че гостите да могат да си добавят, колкото желаят.
2 | 0 |