Тази седмица пролетта ни изневери и отстъпи позиции пред позакъснелия сняг. Април доказа, че може да изненадва и колкото и да ни се иска да е топло и слънчево, май ще ни се наложи да почакаме поне още седмица. Но за да не губите тонуса си и доброто настроение, ви предлагаме пролетна рецепта на сп. Меню, които в следващите месеци ще бъдат наши верни пътеводители в света на кулинарията.
За старт опитайте интересната интерпретация на класическата зелена салата, само че с пикантен привкус.
Необходими продукти за 4 порции:
1 зелена салата
1 връзка репички, нарязани на кръгчета
1 краставица, нарязана на кръгчета
1 ч. л. сушени люти чушки
за дресинга:
5 с. л. зехтин
3 с. л. балсамов оцет
1 с. л. соев сос
1 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. чесън, пресован
2 ч. л. захар
1 с. л. сусам
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
-
Салатата се накъсва на парчета и се смесва с останалите зеленчуци.
-
Дресингът се приготвя, като всички съставки без сусама се смесват и се разбиват с тел в купа. Прибавят се зеленчуците и се поръсва със сусам.
0 | 0 |