Чакате гости, които искате да впечатлите с готварските си умения, да изненадате любимия или да натриете носа на свекърва си с дяволски вкусно ястие, което тя не може да приготви, за подобни желания четете по-надолу:
Необходими продукти:
1 омар (около 500 г) или консерва от морски рак, 100 г масло, 1 ч.л. горчица, 1 и 1/2 лимони, 2 жълтъка, 1 яйце, 1 стрък магданоз, черен пипер, сол, оцет, парченце лук
Начин на приготвяне:
Омарът се почиства с четка в студена вода, поставя се във вряща вода, към която са прибавени сол, оцет, лук и черен пипер. Придържа се под водата с лъжица и се вари в продължение на 30 минути. Когато е готов, се разрязва по дължина, изважда се месото и се нарязва на парченца. Маслото се стопява на водна баня, прибавят се нарязаният магданоз, сокът от половин лимон, черен пипер, сол и жълтъците. В малък съд се поставя горчицата, прибавя се на части маслената смес и се бърка, докато се получи гъст крем, който се оставя на топло. Топлото месо от омара се поставя върху чиния, залива се със соса и се украсява с парченца от сварено яйце и лимон.
0 | 0 |