Пиле с ягоди и халапеньо

Това ястие е за любителите на сладкото и пикантното. Ако сте от хората, които обичат да комбинират различни вкусове, това пиле с ягоди и халапеньо със сигурност ще стане неразделна част от вашето пролетно меню. Подправените пилешки гърди се запържват на тиган до златисто кафяво, задушават се в ягодов сос и се гарнират със салса от пресни ягоди и халапеньо. Ако не сте голям фен на кориандъра, който се поръсва отгоре, можете лесно да го смените с пресен босилек или магданоз. 

Ето как да приготвите това интересно ястие:

Необходими продукти:

2 с.л. олио или зехтин

4 броя пилешки гърди

1 ч.л. черен пипер

3/4 ч.л. чесън на прах

2 1/2 ч.л. сол

2 с.л. пресен кориандър

400 грама ягоди

3 люти чушки халапеньо

2 малки глави лук

1/2 ч. балсамов оцет

2 с.л. сос барбекю

2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте 1 супена лъжица олио. Подсушете пилето; подправете от двете страни с черен пипер, чесън на прах и 2 чаени лъжички сол. Добавете пилето в тигана и гответе, като обръщате от време на време, докато стане златисто кафяво. Прехвърлете месото в чиния.

Междувременно в малка купа сложете кориандъра, 1 чаша ягоди, половината от чушките халапеньо, 2 супени лъжици нарязан лук, 1 супена лъжица оцет и 1/2 чаена лъжичка сол.

В същия тиган загрейте останалата 1 супена лъжица олио. Добавете останалите чушки халапеньо и лука, както и щипка сол. Гответе 2-3 минути, докато лукът омекне. Добавете останалата 1/2 чаша оцет и разбъркайте, за да деглазирате, като изстържете дъното на тигана. Добавете соса барбекю, меда и останалите ягоди. Гответе, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти и ягодите започнат да се варят, 7 до 8 минути.

Върнете месото в тигана, за да се загрее. 

Поръсете с пресен кориандър и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay