Пиперада за четирима

Чушките са ясни, а доматът червеней

Пиперада за четирима

Пиперада е много популярно ястие в Испания, което често се сервира върху препечена филийка в тапас баровете. Разбира се, у нас лесно ще го използваме за обяд или вечеря. Все пак и ние си имаме вкусни препечени филийки, без претенции да носят конкретно засукано име.

 

Необходими продукти за 4 порции:
 

600 г домати

2 глави лук, нарязани на полумесеци

2 зелени и 2 червени чушки, нарязани на тънки ивици

4 резена прошуто или бекон, ситно нарязани

1 скилидка пресован чесън

5 яйца

2 с. л. зехтин

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:
 

Доматите се обелват и се нарязват на малки кубчета, а семките се махат.

Зехтинът се загрява и в него се слагат доматите и лука. Задушават се на умерен огън за около 10 мин, докато се изпари течността.

Добавят се чушките, прошутото и чесъна и се разбърква още 5 мин.

Яйцата се разбиват с малко сол. Добавят се към сместа и се разбъркват още минута на слаб огън. Покриват се с капак за 3-4 мин., докато се стегнат. Ястието се сервира горещо, с препечени филийки, както споменахме.

 

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay