Вероятно ще се появят гласове, които ще отрекат палачинковата природа на тази рецепта. Останалите, които сме я опитали, ще знаем, че с каквото и да е име, царевичните палачинки са много, много вкусни. Пък и как може да бъде отречено нещо, което не е опитано?
Необходими продукти за 4 порции:
400 г замразена или консервирана царевица
½ ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
200 мл бира
1 ч. л. листа от прясна мащерка или 1 щипка сушена
сол, пипер и олио на вкус
Начин на приготвяне:
Половината от царевицата се пасира и се смесва с брашното, пресято с бакпулвера и с бирата. Добавя се останалата царевица. Посолява се на вкус и се слага мащерката.
В 1-2 с. л. загрято олио се слага по лъжица от сместа и се разстила леко. Щом се зачерви, се обръща от другата страна. Палачинките може да се изпекат и в загрята фурна на 210˚С върху хартия за печене, докато се зачервят.
6 | 2 |