Претцелът е символът на Германия. Всички обичаме тези вкусни хлебчета, а можете ли да си представите колко вкусни биха били, ако бяха пълнени? Ето как да приготвите вкусни пълнени претцели със спанак и артишок:
Необходими продукти:
1 тесто (може да го омесите сами)
170 грама крема сирене
1/3 ч. заквасена сметана
1 ч. нарязан артишок
1 ч. спанак
2 скилидки чесън, накълцан
2/3 ч. настъргана моцарела
1/4 ч. настърган пармезан
сол
щипка червен пипер
2 ч. л. сода за хляб
1 1/2 ч. топла вода
1 с. л. магданоз
едра сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хартия за печене в една тава.
В голяма купа комбинирайте крема сиренето, заквасената сметана, артишока, спанака, чесъна, моцарелата и пармезана. Подправете със сол и червен пипер.
Разделете тестото на 18 части. Разточете всяко парче тесто във формата на правоъгълник. Сложете по 2 лъжици от сместа върху всяко парче тесто и го завийте във формата на претцел.
Наредете претцелите в подготвената тава.
Сложете содата за хляб в топлата вода и разбъркайте.
Намажете претцелите с тази смес и изчакайте да изсъхнат за около 10 минути.
След това ги намажете с масло и поръсете с едра сол и магданоз.
Печете 18 до 20 минути, до златисто.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |