Претцели, пълнени с артишок и спанак

Претцели, пълнени с артишок и спанак

Претцелът е символът на Германия. Всички обичаме тези вкусни хлебчета, а можете ли да си представите колко вкусни биха били, ако бяха пълнени? Ето как да приготвите вкусни пълнени претцели със спанак и артишок:

Необходими продукти:

1 тесто (може да го омесите сами)

170 грама крема сирене

1/3 ч. заквасена сметана

1 ч. нарязан артишок

1 ч. спанак

2 скилидки чесън, накълцан

2/3 ч. настъргана моцарела

1/4 ч. настърган пармезан

сол

щипка червен пипер

2 ч. л. сода за хляб

1 1/2 ч. топла вода

1 с. л. магданоз

едра сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хартия за печене в една тава. 

В голяма купа комбинирайте крема сиренето, заквасената сметана, артишока, спанака, чесъна, моцарелата и пармезана. Подправете със сол и червен пипер. 

Разделете тестото на 18 части. Разточете всяко парче тесто във формата на правоъгълник. Сложете по 2 лъжици от сместа върху всяко парче тесто и го завийте във формата на претцел.  

Наредете претцелите в подготвената тава. 

Сложете содата за хляб в топлата вода и разбъркайте. 

Намажете претцелите с тази смес и изчакайте да изсъхнат за около 10 минути. 

След това ги намажете с масло и поръсете с едра сол и магданоз.

Печете 18 до 20 минути, до златисто. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay