Пролетна салата

Пролетна салата

Пролетна салата

Тази седмица пролетта ни изневери и отстъпи позиции пред позакъснелия сняг. Април доказа, че може да изненадва и колкото и да ни се иска да е топло и слънчево, май ще ни се наложи да почакаме поне още седмица. Но за да не губите тонуса си и доброто настроение, ви предлагаме пролетна рецепта на сп. Меню, които в следващите месеци ще бъдат наши верни пътеводители в света на кулинарията.

За старт опитайте интересната интерпретация на класическата зелена салата, само че с пикантен привкус.

 

Необходими продукти за 4 порции:

1 зелена салата

1 връзка репички, нарязани на кръгчета

1 краставица, нарязана на кръгчета

1 ч. л. сушени люти чушки

 

за дресинга:

5 с. л. зехтин

3 с. л. балсамов оцет

1 с. л. соев сос

1 ч. л. сусамово олио

1 ч. л. чесън, пресован

2 ч. л. захар

1 с. л. сусам

 сол на вкус

 черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Салатата се накъсва на парчета и се смесва с останалите зеленчуци.

  2. Дресингът се приготвя, като всички съставки без сусама се смесват и се разбиват с тел в купа. Прибавят се зеленчуците и се поръсва със сусам.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay