Това вкусно ястие е богато на протини и фибри, а освен това е подходящо за вегани. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
1 малка глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, накълцан или 1 ч. л. чесън на прах
2 големи моркова
225 гр. гъби, нарязани
щипка червен пипер
1 ч. л. риган
1 1/2 ч. леща
1 консерва домати
2 ч. зеленчуков бульон
1/2 ч. червено вино
3 с. л. доматено пюре
сол и черен пипер
450 грама паста, по избор
нарязан маганоз, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загрейте малко масло и задушете лука. След това добавете чесъна, морковите, гъбите, червения пипер и ригана и задушете за още около 5 минути.
Добавете лещата, доматите, зеленчуковия бульон и виното. Оставете да заври, след това намалете силата на котлона и оставете да къкри около 30-40 минути. Добавете още вода, ако е необходимо.
Междувременно сгответе пастата, според указанията на опаковката.
Сервирайте рагуто върху пастата и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |