Рецепта за брюкселско зеле с пармезан

Независимо дали сте заклети любители на брюкселското зеле или го мразите, трудно е да не видите привлекателността на тези неустоими хрупкави хапки със сирене. Покриваме ги в чеснова смес с пармезан, преди да ги изпечем на висока температура, придавайки им ултра-хрупкава коричка, идеална за потапяне в домашно приготвен дресинг. 

Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти:

500 грама брюкселско зеле, разрязано наполовина

1/2 ч. брашно

2 яйца

3/4 ч. галета

1 ч. пармезан

2 с.л. зехтин

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. лют червен пипер

дресинг Цезар или чеснов сос, по желание

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°. Напръскайте голяма тава за печене със спрей за готвене или я намажете със зехтин.

Сложете брашното в плитка купа и яйцата в отделната плитка купа. В трета плитка купа разбийте галетата, пармезана, зехтина, солта, чесъна на прах и червения пипер.

Работейки на партиди, потопете брюкселското зеле в брашното, докато се покрие напълно, след което го потопете в яйцата. Потопете в галетата, след което поставете в тавата за печене. Печете до златисто и хрупкаво, около 25 минути.

Сервирайте веднага.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay