Независимо дали сте заклети любители на брюкселското зеле или го мразите, трудно е да не видите привлекателността на тези неустоими хрупкави хапки със сирене. Покриваме ги в чеснова смес с пармезан, преди да ги изпечем на висока температура, придавайки им ултра-хрупкава коричка, идеална за потапяне в домашно приготвен дресинг.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
500 грама брюкселско зеле, разрязано наполовина
1/2 ч. брашно
2 яйца
3/4 ч. галета
1 ч. пармезан
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. лют червен пипер
дресинг Цезар или чеснов сос, по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200°. Напръскайте голяма тава за печене със спрей за готвене или я намажете със зехтин.
Сложете брашното в плитка купа и яйцата в отделната плитка купа. В трета плитка купа разбийте галетата, пармезана, зехтина, солта, чесъна на прах и червения пипер.
Работейки на партиди, потопете брюкселското зеле в брашното, докато се покрие напълно, след което го потопете в яйцата. Потопете в галетата, след което поставете в тавата за печене. Печете до златисто и хрупкаво, около 25 минути.
Сервирайте веднага.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |