Риба тон е много полезна за нашето здраве. Освен това, тя е мазничка и много вкусна, а имаме нужда от това през студените месеци. Ето защо днес Ви предоставяме рецептата за нас.
Нужни са Ви:
- 2 парчета риба тон (средно по 150 грама едното и 1 см. дебело)
- 1 много добре узряло авокадо
- 20 грама джинджифил
- 1 зелен лимон
- зехтин
- сол, черен пипер
Обелете джинджифила, нарежете го на дребни парчета и го поставете в голяма купа. Обелете и авокадото и него нарежете на дребно и прибавете към джинджифила. Изстискайте върху тях сока на половин лимон, оосвкусете с черен пипер и сол.
Сега е време за рибата. Загрейте зехтина в тиган на котлона и запържете леко рибата тон, като я посолите, естествено.
След като е готова, я поставете в центъра на чинията, около нея сложете авокадото и кориандъра. Украсете с останалия лимон, нарязан на парченца.
Желаем Ви приятно похапване!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |