С дъх на отминало лято: Печени праскови с рикота и крема сирене

С дъх на отминало лято: Печени праскови с рикота и крема сирене

Ако трябва да определим един плод като наш любим, то това ще бъде именно прасковата. Сезонът на това сочно изкушение почти отмина, но този път прасковите от рафта в магазина ни гледаха толкова съблазнително, че нямаше как да устоим.

Лятото вече отмина, а ние все още не искаме да го повярваме. Винаги ни е трудно да се разделим с този така слънчев сезон по време, на който няма нужда да проверяваме прогнозата за времето, можем да похапваме любимите си плодове и да носим най-ефирните си тоалети. Ако можем да го удължим още малко, то поне нека да е с нещо много вкусно!

Затова днес ще споделим с вас един истински празник за сетивата, а именно любимата ни рецепта за печени праскови с рикота и крема сирене. Толкова лесно се приготвя, а същевременно изглежда и ухае някак луксозно. Но нека видът не ви лъже. Не е нужно а чакате специален повод, за да си подарите това лятно изкушение.

Необходими продукти:

3 броя едри праскови

75 г кафява захар

250 г сирене рикота

125 г крема сирене

Няколко супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

Разполовете прасковите и отстранете черупките. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене или силиконова подложка и поръсете обилно с кафява захар. Запечете прасковите, докато не придобият лек загар и захарта се разтопи. След това извадете плодовете от фурната и изчакайте леко да се охладят.

С дъх на отминало лято: Печени праскови с рикота и крема сирене

Докато чакате плодовете да поизстинат, можете да пристъпите към подготовката на плънката. В дълбок съд смесете сиренето рикота и крема сиренето и добавете няколко супени лъжици мед. Количеството на меда зависи изцяло от вашите предпочитания за сладост. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

През това време би трябвало прасковите вече да се готови за пълнежа. С помощта на лъжица поставете от сместа в средата на всеки резен плод. По желание можете да поръсите с лешници, бадеми или други предпочитани ядки. Този път решихме да пропуснем тази стъпка и да им се насладим без никакви добавки.

С дъх на отминало лято: Печени праскови с рикота и крема сирене

Приятен апетит!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay