Свински шишчета с туршия

Хрупкавата зимнина и нейните приложения

Свински шишчета с туршия

Ако си мислите, че туршията си отива само с ракия, значи жестоко се лъжете. Хрупкавата зимнина може да бъде вкусно допълнение и към месо, при това в рецепта, която изисква минимални усилия.

Обичате ли шишчета? Нашият отговор е положителен, а колегите от Kulinar.bg отново успяха да ни изненадат по случая.

Необходими продукти:
400 гр. свинско месо
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
3 бр. бахар на зърна
200 мл червено вино
200 гр. туршия
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете месото на късове като за шишчета. Накълцайте чесъна и го залейте с червеното вино. Прибавете натрошения дафинов лист и бахара.

Залейте месото с тази марината, покрийте съда и го оставете в хладилника за 2 часа.

Разрежете камбите от туршията на четири части, доматите - на половинки, а морковите - на колелца. Сложете зеленчуците от туршията върху скара, за да се отцедят добре.

Извадете месото от маринатата и го поръсете със сол и черен пипер. На шишчета редувайте домати, месо, моркови и камби.

Изпечете ги върху добре намазнена скара, като ги обръщате често.

А ако сме ви вдъхновили с тази рецепта, участвайте в конкурса "Българска национална кухня"!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 15.01.2013|19:55
Стават много вкусни шишчетата с зеленчуци.
15
Не е посочен 15.01.2013|15:30
Едно от любимите ми приготовления са тези свински шишчета.
14
Не е посочен 15.01.2013|11:44
Всичко що е от месо е най желано в нашето семейство и тази рецепта е добра идея за нас.
13
Не е посочен 15.01.2013|09:42
Много апетитно звучи тази рецепта, която в комбинация с един сладко-кисел сос ще са много добри.
12
Не е посочен 15.01.2013|08:59
В Кулинар има толкова страхотни рецепти, та се чудя защо "жените" не ти показват по едно основно ястие на ден и по един десерт - да си заслаждаме живота :)
11
Не е посочен 14.01.2013|22:41
Обичам шишчета и вече знам в близките дни какво ще приготвя.
10
Не е посочен 14.01.2013|16:18
Ох, как обичам шишчета, само че да не е старо месото и разбира се, да не е и жилаво. Това са ми на мен скромните изиксвания по темата.
9
Не е посочен 14.01.2013|16:02
Мммми, интересна рецепта, която в комбинация с някакво сладникаво-кисело сосче би се получила много добре.
8
Не е посочен 14.01.2013|16:00
много вкусно звучи . ще си ги направя още довечера
7
Не е посочен 14.01.2013|15:21
Това звучи наистина доста интересно, а и с този леко кисел вкус на туршията навярно се получава доста добре, ще опитам.
6
Не е посочен 14.01.2013|15:10
О, ето това ще ми бъде вечерята.
5
Не е посочен 14.01.2013|15:04
Ей,както съм гладна с удоволствие бих си хапнала!:) А това с туршията е доста интересно,ще го изпробвам! :)
4
Не е посочен 14.01.2013|14:55
Прекрасни са,особено ако са направени на жар край реката.Мммм,как ми се приядоха!
3
Не е посочен 14.01.2013|14:38
Изключително вкусно изглеждат, няма начин да не са и толкова вкусни, браво за предложението!
2
Не е посочен 14.01.2013|14:31
Това е чудесно, но аз ги правя със сланинка.Тези също мисля,че ще бъдат много вкусни!
1
Не е посочен 14.01.2013|14:07
Охаааа, изглеждат съблазняващо, а и звучат наистина много вкусно. Със сигурност ще приготвя на семейството тези шишчета някой път.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay