Навсякъде се говори за супер полезното действие на киноата. Тези малки зрънца вършат чудеса с тялото ни, с метаболизма, та дори и с кожата, затова вече се включват в козметиката. Ние Ви предлагаме една прекрасна рецепта в азиатски стил за супа с елда.
Необходими са Ви:
- 100 грама киноа
- 1 червена чушка
- 2 глави червен лук
- Зехтин
- 300 грама почистени скариди
- 1 глава бял лук
- 2 скилидки чесън
- 3 кафени лъжици джинджифил
- 1 кафена лъжица кориандър на зрънца
- 1/2 кафена лъжичка къри
- 1,5 литра пилешки бульон
- 50 мл. кокосово мляко
- 1/2 зелен лимон
- 25 грама сушени гъби
- сол
- черен пипер
Нарежете червената чушка и червения лук на ивици и ги запържете в тиган със зехтин. Добавете скаридите и запържете за около 3-4 минутки. Сложете получената смес в отделна чиния.
Сега в друг тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин и сложете да запържете нарязания на ивици бял лук и чесъна. Покрийте тигана с капак и запържете. Добавете джинджифила, кориандъра, кърито и разбъракйте и отново сложете капака и запържете за още малко.
В тенджера изсипете кокосовото мляко и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете гъбите, киноата и оставете да поври. Добавете лука с джиндфифила и другите подправки към края, когато ястието вече е почти готово.
След като супата е готова, я изсипете в купа и отстрани запържените скариди и лука.
Пожелаваме Ви приятен апетит.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |