Получете двойна доза зеленчуци от тази лека и вкусна супа.
Необходими продукти:
1 ч. л. зехтин
3 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 морков
сол
черен пипер
1 ч. бяло вино, сухо
1 л. зеленчуков бульон
400 гр. бял боб от консерва
1 ч. нарязани тиквички
2 ч. грах
3 ч. спанак
1 ч. пармезан
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера, на средно висока температура, загрейте зехтина. Запържете лука и чесъна. Добавете морковите, подправени със сол и черен пипер и гответе още няколко минути. Добавете бялото вино и бульона и оставете да къкри 5 минути.
Добавете белия боб и тиквичките и ги оставете за около 5 минути.
Точно преди да сервирате, добавете спанак, грах и пармезан.
Сервирайте, като поръсите с малко черен пипер.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |